13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Световен ден на дюнера: Защо е предпочитан от мнозина и колко е полезен

Българите са на четвърто място в Югоизточна Европа по най-вече поръчани дюнери, съгласно статистика за миналата година. Близо 261 000 арабски сандвичи са били поръчани посредством приложението през 2022 година, което средностатистически значи по един на всеки две минути. Любопитен факт е пикът на доставки в дните преди Бъдни вечер, като най-вече българи са предпочели да „ постят “ с дюнери на 22 декември.

Потребителят-рекордьор за България е получил общо 258 дюнера от осъществени поръчки през 2022 година, което значи, че е консумирал приблизително по 5 дюнера всяка седмица. Най-скъпата поръчка, съдържаща дюнери е била на впечатляващата стойност от 550 лв и е декларирана към ресторант в София.

Дали дюнерите могат да бъдат част от балансирана диета ?

„Сами по себе си те не включват вредни съставки. Никак дори. В тях има достатъчно протеин – месо. Както и достатъчно количество зеленчуци. Разбира се, не включвам пържените картофи, тъй като всички знаем, че те трябва да се ограничават, защото са пържени. И въпросното хлебче, което се използва за приготвянето – също е добър въглехидрат”, обяснява ендокринологът д-р Райна Стоянова.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук