14 C
Пловдив
събота, октомври 26, 2024

Танц според зодията

БСДД

Овен

Брейк денс 

Овените трябва да изразходват енергията си, а брейк денса е най-подходящия танц за целта. Те са енергични и активни, тяхното място е винаги на първия ред. Лесно улавят модерните тенденции, вървят в крак с модата и са свикнали да водят както в живота, така и в танците. Динамичните, пламенни Овни могат в брейк денса да вложат цялата си сила и да впечатлят тълпата с координирани движения. Обичат енергични спортове, които изненадват и радват, а малко неща могат да се конкурират с този вид танц по отношение на ефективността. В този стил веднага си личи опита, който обикновено не идва само след два урока. Модерният и динамичен стил на танцуване впечатлява с ритъм и гъвкавост.

Телец

Миксиран хип-хоп

Телците са истински експерти в танците. Те обичат да усещат опора както под краката си, така и наблизо. Ето защо миксираният хип-хоп е идеален танц за тях. Въпреки стереотипите и често консервативният им характер, управляващата Венера е отговорна и за емоционалния аспект, така че този стил на танцуване е компромис между прагматичната техника и желанието да излеят душата си на дансинга. И е страхотно, че често се играе с партньор, което е не само ефектно, но и важно за грижовната природа на Телците, които обичат всичко в духа на „един за всички и всички за един“. В допълнение, този танц перфектно премахва срамежливостта, която е характерна за някои представители на знака.

Близнаци

Динамичен туист

Общителните и неспокойни Близнаци са най-подходящи за социални танци. Всички завиждат на блясъка и позитивността на тази зодия! Никой друг освен Близнаците не е в състояние да носи толкова широка усмивка на красивите си устни и да излъчва добро настроение ден след ден! Танц, който е също толкова забавен и безгрижен като тях, ще им подхожда. Очарованието и лекотата на движенията ще засили тяхната естествена харизма. Туистът е израз на техния игрив нрав и общителност. Този танц ще им донесе още нови познанства с интересни хора. Не сложната, но динамична хореография, разкрива напълно темпераментния им характер и показва тяхната импулсивна и емоционална природа.

Рак

Страстно танго

Раците държат на емоциите и искрения интерес, затова за тях няма по-добър танц от тангото. Ако вярвате на класическия сценарий, то се танцува само от любов и с голяма страст, изразявайки най-дълбоките чувства. Разбира се, не бихте направили това с някой непознат, но с един горещ любовник – защо не? Страстните извивки на телата под традиционните горещи мелодии – само Раците ще се отдадат напълно на този стил. Благодарение на своята пластичност, те нежно се сливат с музиката и се превръщат в същество, изпълнено с опиянение от любов и привличане. Тангото ще ги потопи в лукса на своята звукова палитра. Нито една нота от този очарователен танц няма да остане неизтанцувана!

Лъв

Изискан балет

Независимо от факта, че Лъвовете се стремят да бъдат активни във всичко, тяхната страст и гордост са много по-подходящи за изискан балет, отколкото за рап, например. Желанието да бъдат в центъра на вниманието ще бъде най-добрата мотивация да станат прима танцьор. Способността да привличат всички погледи само с един жест е точно това, което всеки балетист трябва да притежава (и Лъвовете го имат). Страстта е тяхното кредо. Те са съблазнителни, знаят всички най-слаби места на противоположния пол и го печелят с танц, а това е битка без правила! Искрящ и младежки, очарователен и светкавичен, танцът ще обгърне Лъвовете с лъчи на любов и слава – така се завладява сцената.

Дева

Народни танци

Девите ценят стабилността и традициите и затова народните танци им отиват на душата. Нещо, което пренася история, памет и култура през времето в движения – висок смисъл и стойност. Това ще им се стори много по-интересно от модерното клатене на дупе в ритъма на музиката. Всеки представител на тази зодия ще предпочете добрите стари хороводи, които отнасят всички мъки далеч и за дълго. Девите споделят своята душевност с партньорите си, така че танцът с тях е като вълнуващо приключение! Техният капацитет за изпълнение е извън класациите и те могат да овладеят енергичните народни танци. Ясните и бързи движения на краката  ще засилят усещането за силното вътрешно ядро.

Везни

Класически валс

За уравновесените Везни, които обичат спокойствието и реда, вечната класика на валса е идеална. Тяхната природа е величествена, горда и никой друг знак не изглежда толкова изящен и достоен в дантелата на валса. Европейската програма по бални танци е бохемско удоволствие за Везните, които са взискателни към себе си и уважават традициите. Валсът ще им достави естетическа наслада и ще разшири способността им да възприемат красотата. И жените, и мъжете ще изпитат пълно удоволствие, ако се занимават с този стил. За по-голяма хармония трябва да се опитат да изпълнят валс в двойка мъж Везни и жена Везни. Тогава дори професионалистите ще завидят на баланса, който постигнат!

Скорпион

Бродуейски джаз

Да направиш шеметно шоу? Да накараш всички в публиката да ръкопляскат и да пищят от възторг? Да, това е за Скорпионите! В танца този знак демонстрира характер. Околните се подчиняват на магнетичния им чар – трябва само да уловите погледа им върху себе си. Бродуейският джаз е стил, който по мащаб на изява и изразителност отговаря на необузданите страсти на Скорпионите! Те са в състояние да превърнат един танц в театрално представление, изпълнено с експлозиви от началото до края! Бродуей пасва чудесно на артистичната и хазартна природа на тази зодиакален знак. Нуждаят се от нещо по-ексцентрично и изпепеляващо: а джазът предава идеално пламенното им разположение!

Стрелец

Пламенен джайв

Целеустремените Стрелци се нуждаят от нещо необичайно и привличащо вниманието, което може да впечатли всеки. Искате ли повече забавление? Повече шеги, движение и позитивизъм! Стрелците харесват сложния и пламенен джайв – те не само бързо ще „грабнат“ неговите странни светкавични движения, но и ще обяснят на другите къде да поставят краката си и къде да поставят ръцете си! Хубаво е, когато всичко се получава за теб, но е двойно по-хубаво, когато се получава за тези, на които помагаш! Стрелците ще се превърнат в грижовни ментори в джайва и ще ви въвлекат в своя огнен свят. Струва си да се подчините на тази животворна енергия! След края на танца ще се чувствате като преродени.

Козирог

Прецизен фокстрот

Твърде сериозни ли са Козирозите, за да танцуват? Кой говори подобни глупости! Задълбоченият подход, характерен за този знак, прави техния танц обмислен и прецизен. Премерени движения, перфектен синхрон с музиката – Козирозите танцуват по този начин! Те гравитират към класиката, оставяйки импровизацията на по-емоционалните хора. По-добре е да изберат нещо наистина трудно: овладявайки такъв танц, Козирозите ще повишат самочувствието си и това ще им даде увереност. Ето защо идеалният вариант е фокстрот. Неговата строгост и елегантност отговарят на перфекционизма на Козирозите, а историята, с която е известен танцът, ще ги заинтересува интелектуално.

Водолей

Лежерно контемпо

Много танци подхождат на духа на свободолюбивите Водолеи, но за въздушен знак най-добре е въздушен танц! Лежерно, променливо като вятъра, контемпото буквално ще ги подлуди. Поради доминиращия си елемент, те обичат да запълват пространството и благодарение на бързината на контемпото, пъргавите Водолеи могат да бъдат във всички ъгли на сцената едновременно! Знакът обича промяната, а в този танц няма граници, няма нищо стабилно или закостеняло. Поток, свобода, воля – това е чарът на този стил. Водолеите танцуват само това, което искат, а контемпото задоволява всичките им желания! Техният потенциал и емоционална душевност идеално се разкриват в този танц.

Риби

Екзотична бачата

Рибите се нуждаят от нещо екзотично и ярко – това изисква тяхната противоречива натура. Когато танцуват, те се чувстват… да, познахте, като риба във вода! Една двусмислена и многолика бачата ще им достави истинско удоволствие, ще ги отпусне и ще освежи любовта и страстта им към живота. Динамичността на този стил ще отвлече вниманието на Рибите от присъщото им инфантилно мечтание и у тях веднага ще се породи желание да градят, създават, правят, а обичайното съзерцание ще избледнее на заден план. Но Рибите имат специален танцов бонус! Те затварят зодиакалния кръг, а почетното им място е дало възможност да „отразят” танцувателните уменията на другите знаци!

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук