7 C
Пловдив
неделя, ноември 2, 2025

Теодора Гергова: България е на прав път към първите си ресторанти с отличие „Мишлен“

България е поела по правилния път към откриването на първите ресторанти с отличия от „Мишлен“.
Това заяви пред BGonAir Теодора Гергова – основател на Biorest Cup.

„Влизането в системата на „Мишлен“ е дълъг процес, който изисква време, но именно сега разполагаме с него и трябва да се подготвим за този момент. Нашата организация направи всичко възможно да подпомогне старта на комуникацията и подготовката“, подчерта тя.

По думите ѝ „Мишлен“ не оценява цената или личните вкусови предпочитания, а професионалната техника и баланса на вкусовете.
„Няма значение дали едно заведение е скъпо или евтино — това не е определящо. Важни са качеството на продуктите, майсторството при приготвянето и устойчивостта. И не само устойчивост във времето, а и в самото меню — от салатата и предястието до десерта, всичко трябва да е прецизно изпипано“, обясни Гергова.

Тя допълни, че друг ключов критерий за оценка е креативността и личният почерк на шеф готвача, както и цялостното преживяване, което предлага ресторантът. „Там вече се отчита и цената, но само за да има обективност в цялостната оценка“, уточни експертът.

pin.newspoint.bg
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук