15 C
Пловдив
сряда, октомври 23, 2024

Тръмп: Ще ударя точно в центъра ш*баната Москва

БСДД
Русия отвръща: Ние ще ударим Вашингтон

Американският президент Доналд Тръмп е заплашил Владимир Путин в личен разговор да не напада Украйна. „В противен случай ще ударя точно в центъра на ш*баната Москва“, е казал Тръмп, цитиран от The Wall Street Journal.

Бившият президент не сподели кога точно се е състоял разговор, но това се е случило по време на неговия мандат в Белия дом – преди пълномащабната война, която Путин започна срещу Украйна през 2022 г.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че РФ ще отговори и на свой ред ще удари Вашингтон, ако се наложи.

„Тръмп се увлече. Наистина ли е казал, че ще удари Москва? Разбира се, че не. Той обикновено е гладък като коприна в преговорите. И има само един отговор на тези думи:

вашият ш*бан Вашингтон също ще бъде ударен.

Като цяло отношенията ни с него са доста топли“, посочи Медведев.

Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, каза на пресконференция, че Кремъл не разкрива съдържанието на разговорите на руския президент Владимир Путин с лидери на други страни. „Ние все още предпочитаме да заемем много отговорна позиция, като не публикуваме съдържанието на разговорите, които се водят на най-високо ниво“, каза Песков. „За съжаление, редица държавни и правителствени ръководители не се придържат към тази позиция и в случая

не се придържат към тази информационна хигиена“,

добави още той.

Доналд Тръмп, който само след дни има шанс да спечели нов мандат в Белия дом, заяви, че ако отново го изберат за президент на САЩ, че сложи край на войната в Украйна „за 24 часа“. Украински и западни представители имат опасения, че Тръмп на практика ще даде на Путин 1/5 от територията на Украйна.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук