13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Трима задържани след падането на таван на сватбен салон в Кърджали

Седем души са с леки контузии след инцидент на сватба в понеделник вечер. Окаченият таван в залата първо прокапал заради силния дъжд в града, а след това се стоварил върху празнуващите.

Предполага се, че в момента на срутването в салона е имало 300 души. На място веднага са изпратени четири линейки, пожарни коли и полиция. Седем души са откарани с линейки в болницата, още 13 търсят помощ сами. Прегледани са 20 души, 17 от тях са освободени за домашно лечение, защото са с леки наранявания и травми, разкъсно-контузни рани, които не налагат болнично лечение. Един от мъжете е със счупен крак, а жена е с фрактура на ръката. Това каза в ефира на „Здравей, България” директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков.

Сред пострадалите е и 10-годишният син на Семиха Юсеин. „Главата му се наду, краката му са нарязани”, обясни майката. Трима от ранените все още се лекуват в болница. За две деца има съмнение за мозъчно сътресение.

„В паниката вече не помня кой къде се спаси. Добре, че се метнахме отзад, зад салона, ако бяхме на входа, може би щяхме да сме пострадали”, разказва музикантът Орхан Тахир.

​Предстоят допълнителни огледи и експертизи, които да установят каква е причината за инцидента.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук