13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Тримата, били и заплашвали пловдивчанин заради чатове, сред тях и кметът на хисарско село

В Пловдивския районен съд бяха доведени 28-годишният Петър Истилянов, баща му Цвятко, който е кметски наместник на хисарското село Мало Крушево, и Валентин Джевизов, на 37 г.

Магистратите решават по искането на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата. Те са обвинени за закани за убийство спрямо 39-годишен пловдивчанин, а най-младият ще отговаря и за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие на приятелката си.

На 14 септември следобяд Петър Истилянов открил в телефона на майката на 2-годишното си дете комуникация с техен семеен приятел. Между двамата избухнал скандал и той ѝ нанесъл лека телесна повреда, като я ударил в краката.

Малко по-късно Петър напуснал семейното им жилище, повикал Валентин и с кола се отправили към хижа „Здравец“, където в един от хотелите открили 39-годишния мъж. Започнали да се карат с него, качили го в автомобила и отишли във фермата на Цвятко Истилянов в Красново.

Мъжът е бивш кмет на селото, а сега управлява Мало Крушево. По пътя двамата мъже били 39-годишния, а когато стигнали до стопанството, саморазправата продължила със закани за убийство, в които участвал и Истилянов-старши. След като приключили, върнали пострадалия в дома му в Пловдив, пише24часа.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук