20 C
Пловдив
неделя, октомври 6, 2024

Училища „цъфнаха“ с реклами на райски газ, има и наръчници за начинаещи пушачи

Новаците могат да изберат изделие с висококачествени пулверизатори, за да получат по-чист и плътен дим

Полицията в София разпореди проверка за незаконни реклами за райски газ по огради на училища.

Повод за акцията е случай от неделя във Втора английска гимназия „Томас Джеферсън”. Директорът сигнализирал, че по оградата са залепени листовки, съдържащи QR кодове за продажба на райски газ.

На място е изпратен патрул, който е съдействал за свалянето на материалите, а проверката е установила залепени подобни реклами, но на друга фирма, върху фасадата на сградата на Испанската гимназия.

В същото време се появи още едно безумие, касаещо подрастващите. След като окончателно забраниха употребата и продажбата на вейпове сред непълнолетни, депутатите решиха да спрат бездимните и нагреваемите тютюневи изделия сред тийнейджърите, защото голяма част от предлаганите продукти са с неясен произход и съдържание на субстанциите.

Оказа се, че разпространителите на вейпове и електронни наргилета започнаха да действат по друг начин – да предлагат “изделия за начинаещи” в сайтовете си.

Там дори може да бъде открит наръчник, в който обясняват от какъв вид електронна цигара да започнеш, ако си новак в пушенето, за да стигнеш до презареждащо се електронно наргиле, което идва със зарядно и сменяема течност.

В наръчника съветват младежи и възрастни да започнат от вейп за еднократна употреба, който съдържа 500 дръпки.

Електронните цигари за еднократна употреба са добър избор, като цените варират от 10 до 20 лв., което ги прави подходящи за изпробване. Станаха много популярни особено сред хората, които искат да
намалят или спрат пушенето.

Sourcelupa.bg
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук