3 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Уникални коли радват на Автомобилния салон в София (СНИМКИ)

БСДД
Посетителите на изложбата могат да се включат в тест драйв на над 120 автомобила в Интер Експо Център

Над 200 автомобила от различни класове и размери на над 40 производители са представени Автомобилния салон София 2024, който се откри днес в Интер Експо Център. Събитието по традиция се превръща в истински рай за феновете на колите. То е едно от най-големите автомобилни изложения в Европа и тази година ще зарадва посетителите с последно поколение коли, технологии и атракции, разпределени в шест изложбени зали, както и на откритата изложбена площ пред Центъра.

Гостите ще имат възможността не само да разгледат най-новите модели на водещи марки, но и да се включат в тест драйв на над 120 автомобила, както и да участват за спечелване на голямата награда – автомобил по избор.

Снимки: Светломир Стоянов

 

В 10-те дни на изложението до 27 октомври тази година ще бъдат представени тенденции в автомобилния бранш, технологични иновации и ексклузивни премиери на японски модели автомобили.

Организаторите са подготвили и специална зона за екстремни преживявания. В новата 6-а зала гостите ще могат да се качат на рали симулатори и да усетят тръпката от високите скорости.

Зона за атрактивни модели автомобили, модифицирани за рали състезания и дрифт, щанд за луксозни спортни автомобили, площадка за класически ретро автомобили, специален официален щанд за експонати на китайските марки Geely и Lynk&Co, над 130 LEGO модела на коли и мотори, детски кът и специално обособена зона за храни и напитки са само част от съпътстващите атракции на тазгодишното издание на авто изложението.

Освен новите актуални предложения от производителите, запалянковците ще могат да видят и пипнат някои уникални спортни шедьоври, като McLaren GT в една от най-скъпите си версии, Lamborghini Aventador, а и някои „масъл карс“, които нарушават сърцебиенето – Chevrolet Camaro SS, Dodge Challenger с 6.2 HEMI Supercharged V8 мотор със 717 конски сили мощност и др.

Ценителите ще могат да галят и някои супер класики от близкото и далечно минало, от които са произведени ограничени бройки, като например един от само 902-те Plymouth Barracuda от 1970 г. с V8 двигател, уникален Mercedes 300 S Coupe от 1954 г., от който са произведени едва 213 екземпляра, Mercedes 190 SL 1961 и дори произведен през 1938 кабриолет, най-популярният преди войната Mercedes 170V с двигател 1,7 и мощност 38 к.с.

За всички посетители са осигурени и куп други съпътстващи разнообразни забавления, изненади и възможности да спечелят награди, най-голямата от които е автомобил по избор. За големите фенове има специална зона с рали симулатори за екстремни преживявания, както и специално обособена зона за храни и напитки. А за най-малките има детски кът с интересни и полезни занимания: Академия за пътна безопасност – стани шофьор и опознай знаците, арт работилница за илюстрации и керамични фигури, както и зона за игри, басейн с топки и др.

Цената на билета за възрастен от понеделник до петък е 20 лева, а през уикенда е 25. Деца и ученици от 8 до 16 г. влизат срещу билет от 10 лв. Семейният билет 2 +2 (понеделник – петък) е на цена 45 лв., а събота и неделя същият струва 55 лева. Има и групови билети 5+1, които струват съответно 100 и 125 лева.

Sourcelupa.bg
БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук