8 C
Пловдив
петък, октомври 25, 2024

Във вторник е първия изпълком, сменят формата на първенството

БСДД

Във вторник (11 юни) от 11,00 часа в Национална футболна база „Бояна“ ще се проведе редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Сред точките в дневния ред е заложено утвърждаването на нормативните документи, касаещи спортно-състезателен сезон 2024/2025, Наредбата за първенствата и турнирите, Дисциплинарния правилник и др.

Очаква се на първия изпълком, в който Георги Иванов – Гонзо вече е вписан в Търговския регистър като президент на БФС, да се гласува смяната на формата на плейофите у нас. На среща между клубове и новият шеф на футболния съюз през миналия месец това бе прието. Регламентът за следващия сезон бъде следният – първите 4 най-предно класирани в т.нар. роден елит оформят шампионския плейоф. Всеки играе срещу всеки по 2 пъти. Отборите от 5-о до 8-о място пък ще играят помежду си отново по 2 пъти, за да бъде определен претендентът за баража за Лигата на конференциите.

В 14.30 часа, след края на заседанието, ще се проведе пресконференция в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук