19 C
Пловдив
събота, октомври 12, 2024

Въздушната линейка тренира в София (ВИДЕО)

БСДД

Медицинският хеликоптер направи тестови излитания и кацания на площадката на болница „Св. Анна“, видя „Труд news”.

Машината имаше технически неизправности, като липса на черно кутия, заради които бе спряна от полети и не изпълняваше мисии. Преди около месец от транспортното и здравното ведомство обясниха, че въздушната линейка ще започне да лети, когато тези технически спънки бъдат поправени.

„Има някои допълнителни технически проблеми, които се откриват в хеликоптера, който сега дойде в България и той трябва да бъде оборудван – дребни неща са, но той трябва да бъде напълно годен”, заяви в началото на март тогавашният министър на здравеопазването Христо Хинков.

недостатъци, които естествено, че са отстранени към момента”, заяви министър Гвоздейков.

Хеликоптерът има българска регистрация, но се очакваше да бъде потвърдена летателната му годност – в срок до седмица към началото на миналия месец. След получаването на лиценз, всеки от шестимата пилоти трябваше да премине обучение от още 10 летателни часа в българското небе – което изтегляше срока за спасителните акции по въздух за края на март.

Машината не се включи в задачата по транспортирането на простреляното в главата с въздушна пушка дете на година и половина от Враца. В събота вонените вдигнаха хеликоптера „Кугър“ от авиобаза Крумово и за под час и половина детето бе настанено в „Пирогов“, където лекарите се борят живота му.

Източник:trud.bg

 

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук