26 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

(ВИДЕО)Интригата се заплита: Габриел излезе от срещата с Радев, издаде най-чаканата новина

Консултациите при държавния глава продължиха повече от час, но бяха на затворени врати

След повече от час на разговори на затворени врати, те се появиха на изхода на институцията, за да отговорят на въпроси:

„Бих искала да пожелая на мюсюлманите в България здраве и благополучие заради Рамазана. Имаме общи точки с ПП-ДБ, това казах и на президента. Разбира се, имаме и различия, но разговорите са конструктивни. За нас продължава основата да бъде на база принципи, прозрачност и споделена отговорност, за да има ясен механизъм за взимане на решения“, каза тя и добави, че има споразумение от ГЕРБ, което е сложено на масата и към принципите, на което всички да се придържат.

„Имаме нужда от още малко време. Благодарна съм за конструктивния тон на преговорите от последните два дни. За нас е важно да работим върху общ текст с ПП-ДБ. Мисля, че е важно да си дадем шанс тези преговори да преминат открито и в конструктивен диалог“, добави тя.

„Не сте ме чули да говоря за червени линии. Няма да си променя речника. Важно е да има ясно носене на отговорност и ангажимент за контрол на всичко, което се реши. Това е водещото“, добави Габриел.

 

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук