11 C
Пловдив
неделя, октомври 20, 2024

Войнягово и Ново Железаре избират нови кметове

БСДД

Частични избори за кмет се провеждат днес в село Войнягово, община Карлово, и в село Ново Железаре, община Хисаря.

До предсрочния вот във Войнягово се стигна, тъй като досегашният кмет Тодор Танковски беше осъден за кражба. Той получи условна присъда за присвояването на печка тип „камина“ от пенсионерския клуб в селото.

В момента временно изпълняващ длъжността кмет е Галя Даулска, определена за поста с решение на Общинския съвет в Карлово. Участие в днешния вот във Войнягово са заявили три коалиции – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „Заедно за силна община“, и две партии – „Възраждане“ и ВМРО – БНД.

Местната коалиция ГЕРБ (СДС) издига бившия кмет Тодор Минковски, ПП-ДБ – Петър Петков, а коалиция „Заедно за силна община“ – Петър Лалов Градев. Кандидат на ВМРО е Съби Минчев Градев, а на „Възраждане“ – Чавдар Гановски.

Частичен местен вот в Ново Железаре се провежда, тъй като дългогодишният кмет на селото Петър Ненов загина при нелеп инцидент с електрическо колело през юни. За участие в днешния вот в Ново Железаре са се регистрирали четири партии – ГЕРБ, ИТН, „БСП за България“ и Социалистическа партия „Български път“. Само 3 от тях обаче издигат кандидати за кмет.

 

Кандидат за кмет на селото от ГЕРБ е Веселина Бунтова, от БСП – Лъчезар Орешков, а от ИТН – Рангел Китенски. Партия „Български път“ не издига свой кандидат, макар че се регистрира за местния вот.

Изборният ден започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук