19 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

За 10 дни затварят кръстовище в кичука

ръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ с улиците „Никола Димков“ и „Поручик Въльо Стефов“ се затваря за движение за 10 дни, съобщават от кметството на район „Южен“. Причината е изграждането на Южния обходен колектор, който е част от проекта за реконструкция и доизграждане на ВиК-мрежата на града, който се изпълнява от „ВиК“ – Пловдив. Работата по проекта продължава повече от година и трябва да приключи до края на 2024 г.

Целият обходен колектор е дълъг над 12 км и обхваща части от районите „Централен“, Западен“ и „Южен“. Тръбата ще мине от кръстовището на „Пещерско шосе“ по ул. „Царевец“, по ул. „Модър“ покрай Транспортна болница, по бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Нестор Абаджиев“ в район „Тракия“, за да се включи в пречиствателната станция.

В район „Южен“ по бул. „Александър Стамболийски“ досега е асфалтиран само участък от над 150 метра между улиците „Димитър Талев” и „Стефан Стамболов”.

Кръстовището на бул. „Александър Стамболийски“ с улиците „Никола Димков“ и „Поручик Въльо Стефов“ е много натоварено, затова се очаква затварянето му за движение да доведе до нови задръствания в квартала.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук