20 C
Пловдив
събота, октомври 12, 2024

Заради чат за някой “див” от телефона на Митко от Цалапица майка му подозира нов сюжет за убийството

БСДД

Изкуствено бил създаден конфликт между Бизюрев и сина й. По делото имало и таен свидетел

Дали едно 15-годишно момиче стои в основата на скандала, довел до убийството на Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица? Този въпрос се породи, след като майката на пребития до смърт Атанаска Бакалова публикува негови чатове с момиче на име Яница.

„Само аз ли, като чета, разбирам нейна намеса в отношенията на Митко с Рангел и с други момчета“, казва майката и пусна кореспонденция между двамата.

Малинов пише: „Говорят ми за Дългия колко бил див“,

след което Яница се заканва, че „ако още веднъж се направи, ще стане страшно“, а Димитър отвръща, като нарича въпросния помияр. Според Бакалова става въпрос за сочения за убиец Рангел Бизюрев.

 

24-годишният Митко издъхна след сериозен побой в нощта на 20 юли 2023-а. Обвинен за ударите е единствено 6 години по-големият Рангел, а близнаците от селото Борислав и Валентин Динкови са привлечени към наказателна отговорност за лично укривателство – единият донесъл кирка и лопата, за да заровят тялото на Димитър, а другият осигурил кола за превоза му.

Близките на убития са убедени, че братята имат по-голяма роля, а двамата се опитват да прехвърлят цялата вина върху Бизюрев. Дни след убийството на Митко той замина за Германия и се укриваше, после се преместил в Дания, откъдето бе екстрадиран в България.

След докарването му тук под конвой 30-годишният мъж потвърди, че друг не е удрял Митко. В 5-часов разпит в присъствието на първия му адвокат Димитър Колев той разказал, че в онази нощ с него е бил единствено Борислав, който обаче не е докосвал Малинов.

Роднините на Митко се съмняват и в тази версия. Рангел признал, че е ударил младежа 4 пъти в тялото.

Причината за смъртта била счупена носна
преграда,тоест трябва да имало удари и в лицето.

Почернената майка вижда и друг проблем – синът принципно живеел при баща си в Стамболийски след развода помежду им, а Рангел в Германия – в края на миналия юли двамата се засекли само за 4-5 дни в Цалапица, а за това време според нея не е имало как да се скарат сериозно.

 

„Твърди се, че много хора му говорели за Рангел, че бил страшен, див. Кои са тези хора? Ние знаем само, че Борислав и Светльо Марчев имали контакт с двамата. И тази Яница, която пише: „тоя за какъв се мисли“, коментира Атанаска Бакалова пред „24 часа“.

Според нея между сина и Бизюрев изкуствено е бил създаден конфликт и тя вече подозира това момиче. Митко излизал с него, но двамата се криели. В същото време тя се движела и с Борислав Динков, който разбрал за тайната връзка.

„Явно това, което Митко е писал на Яница, е скрийншотнато (снимано) и изпратено на Борислав. Той го е показал на Рангел и така е направен изкуствен скандал, без двамата да се виждат“, предполага Бакалова.

А в поста си във фейсбук пита как момичето живее и диша спокойно.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук