7 C
Пловдив
неделя, март 23, 2025

Защо не бива да правите пуканки в еър фрайър?

Експерти предупреждават потребителите да не използват еър фрайър за приготвяне на пуканки, тъй като това може да бъде неефективно и дори опасно.

Защо пуканките не се получават в еър фрайър?

Според журналистката Грейс Форел, цитирана от BBC, повечето модели еър фрайъри не достигат необходимата температура, за да изскочат всички зърна. Това означава, че вместо хрупкави пуканки, ще получите предимно изгорени или недопукани зърна.

Освен това, зърната могат да попаднат в нагревателния елемент на уреда, което създава риск от късо съединение и дори пожар.

„Еър фрайърът може да прави много неща, но пукането на царевица не е едно от тях.“, коментира потребител на Reddit.

Какво още не бива да слагате в еър фрайър?

Според New York Post, освен пуканките, в еър фрайъра не бива да се поставят:
Сурови тестени изделия – например сурово тесто за хляб или сладкиши, тъй като няма да се изпекат равномерно.
Зърнени храни – като ориз или киноа, защото се нуждаят от течност за правилно приготвяне.
Големи разфасовки месо с кости – топлината не прониква равномерно, което може да остави вътрешността сурова.
Листни зеленчуци – като спанак и кейл, които могат да изсъхнат прекалено бързо и да изгорят.

Как да направите перфектни пуканки?

Ако искате идеално изпечени пуканки, най-добрите алтернативи остават:
🔹 Микровълнова фурна – бърз и лесен метод.
🔹 Котлон – класически начин с тенджера и малко масло за по-добър вкус.

Въпреки че еър фрайърът е универсален уред, има храни, които просто не са подходящи за него. Ако искате вкусни и безопасно приготвени пуканки, изберете традиционните методи.

pin.newspoint.bg
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук