13 C
Пловдив
петък, октомври 4, 2024

Затвор за младежа, който блъсна и уби зам.-директорка на пловдивско училище

Веселин Тачев, който през януари 2023 година блъсна на пешеходна пътека заместник-директора на СУ „Цар Симеон Велики“ Милена Петрова, бе осъден на 1 година ефективно лишаване от свобода, а книжката на Тачев да е отнета за 2 години. 

Наказанието идва след като 20-годишният вече Тачев призна всички факти и обстоятелства, така както са описани в обвинителния акт.

Инцидентът стана на 12 януари миналата година, като 18-годишният тогава Веселин Тачев, със стаж зад волана едва 3 месеца, блъсна пресичаща 52-годишна пловдивчанка на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул. „Марица-юг“. В последствие стана ясно, че жената е Милена Петрова – заместник директорка на пловдивското СУ „Цар Симеон Велики“ и дългогодишен преподавател по философия. Инцидента стана в ранните часове на деня, докато Тачев е отивал на училище. В същия ден е валяло дъжд и пътната настилка е била мокра, а видимостта намалена.

След инцидента Милена Петрова беше откарана в УМБАЛ „Св. Георги“ в много тежко състояние – множество счупвания и политравми, като бе и в кома. Последва акция по кръводаряване, в която се включиха десетки хора. Макар че лекарите се бориха

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук