26 C
Пловдив
петък, октомври 11, 2024

ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО В ШУМЕН: 31-годишният удушил момичето, след като му поднесла закуска!

Шуменският окръжен съд остави в ареста 31-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за убийството на млада жена. След произнасяне на мярката мъжът заяви, че няма да обжалва задържането под стража. Самият той признава, че е извършил тежкото престъпление.

Става въпрос за убийство, извършено по особено жесток и мъчителен начин за жертвата. Събраните доказателства са достатъчни, за да се приеме, че престъплението е извършено от него и че той може да се укрие, въпреки чистото му минало, постанови съдът.

Мъжът не е извършил нарушения, не е осъждан, дори като шофьор не е имал провинения, съобщи неговият адвокат Ивайло Тошев, който настоя на мъжа да бъде постановена мярка „домашен арест“, като му бъде поставена проследяваща гривна. Съдията обаче отхвърли това искане.

Мъжът и убитата жена са имали връзка от десет дни, като предната вечер са били във Варна, вечеряли са, а на сутринта тя е донесла закуска. След това се е случило убийството, за което 31-годишният мъж е направил признание, обадил се е на майка си, а тя е извикала органите на МВР, обадила се е на 112, допълни Тошев.

„Няма две мнения по отношение на това, че е извършил престъплението. Той си признава“, добави адвокат Тошев. След като жената е била вече мъртва, мъжът е направил няколко леки порезни рани по китките си, според адвоката, за да се самоубие.

Прокурор Яна Николова поясни, че експертизите са в начален етап. Психолого-психиатричната експертиза е важна за делото, ще бъдат направени съдебно-медицинска, химически експертизи, обяви Николова. Тепърва доказателственият материал ще се анализира, допълни тя.

Сигналът за тежкото престъпление е приет малко преди 16:00 часа на 8 септември в дежурната част на Областната дирекция на МВР – Шумен. Според първоначалната версия заподозреният за престъплението е неин приятел.

Причината за смъртта на 28-годишната жена, убита в Шумен в неделя, е удушаване, показва доклад от аутопсията, изготвен от съдебен лекар.

Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук