19 C
Пловдив
събота, октомври 12, 2024

Символ на поколения на наш град стана блато, носи се смрад

БСДД

Когато нещо изглежда като блато и мирише като блато, то е блато. Това е резултатът от годините бездействие и бездушие на Община Велинград, която от 2008 г. е горд собственик на Клептуза – символът на града.

Имахме две езера, сега имаме две блата!

Само спомен са бистрите води на Клептуза, в които се оглеждаха величествените зелени гори и плуваха пъстърви. Сега в мътното и мръсно огледало на езерата се оглежда общият ни срам, че допуснахме това да се случи пред очите ни!

В момента тинята е превзела езерата от дъното до повърхността. Още е пролет, но миризмата вече тежи – къде от тиня, къде от боклуци, къде от отпадни канализационни води.

Всичко това също пред очите ни, включително пред очите на гордия собственик на Клептуза Община Велинград.

Без да оспорваме мнението на експертите, обръщаме внимание на факта, че редом с току-що отрязаните дървета от години стоят пъновете на други отрязани ели, брези, кестени, отбелясма „Темпо“.

Обаче не се виждат нови насадени фиданки, което обрича и този велинградски парк на постепенното му обезличаване и изчезване. Е, ще има повече площ за търговски обекти! Но къде ще намерим туристи, които да идват да се насладят на блата и да се разходят из парк, където скоро няма да има къде да поседнат на сянка?!

Да, може да седнат под чадърите на някоя бира-скара и на екрана на телефона да си гледат красивите стари снимки от Клептуза…

Източник:Блиц

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук