11 C
Пловдив
петък, октомври 18, 2024

Експерт с шокиращи разкрития за бруталното меле със загинали младежи в Пловдив

БСДД
Според рали пилота Костадин Щерев, през първите 5 години от стажа на младите шофьори трябва да са ограничени мощностите на автомобилите, които са им разрешени

Условията са били крайно неподходящи за скоростта, с която се е движел автомобилът. Тя е била над 200 км/ч, според мен.

Това коментира рали шампионът Костадин Щерев по NOVA, по повод бруталната катастрофа с жертви в Пловдив.

Във фаталната нощ шофьорът – 21-годишният Кристиан Екмекчиян, и приятелката му загинаха, а двама младежи бяха приети в тежко състояние в болница в Пловдив.

Състезателят отбеляза, че не се вижда спирачен път на мястото на инцидента, а гумите били некачествени.

„Младежът не е бил подготвен за подобна скорост. Младите шофьори си разчитат на късмета и натискат газта“, коментира още Щерев. Според него загиналият шофьор е нямал никакво време за реакция, предвид скоростта, с която се е движел.

Експертното ми мнение като пилот е, че гумите не са били изобщо подходящи за дадените условия, момчето е било неподготвено за тази скорост, което напоследък се случва и това е най-голямата грешка като млад шофьор“, коментира Щерев.

Той даде пример, че ако караме със 100 км/ч минаваме 27 метра за секунда. Ако караме с 200 км/ч минаваме 58-59 метра за 1 секунда.

„Реакцията от кръстовището дотук – той е дошъл за под 1 секунда от кръстовището до мястото на инцидента – според мен е нямал абсолютно никакъв шанс за реакция Мозъкът на нормалния шофьор реакцията му е 1,2 секунди при дадени условия. Той идва с голяма скорост – докато си помисли, вече е изминал 60 метра и е нямал време за никаква реакция“, допълни рали шампионът.

Според рали пилота през първите 5 години от стажа на младите шофьори трябва да са ограничени мощностите на автомобилите, които са им разрешени.

БСДД
Последни новини
НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ

Напишете коментар

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук